Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам
Продукти
- 200 г зелени салати микс (измити и изчистени)
- 2 домата
- 1 морков
- 1 чабата
- 200 г риба тон филе
- 50 г сусам (бял и черен)
- 10 г сухи водорасли
- 0,5 краставица
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 лимон
- чесън
- захар
- сол
Начин на приготвяне
- Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги със захар, сол и малко зехтин.
- Печем ги на 160 градуса 30-40 минути в тавичка. След изпичане ги поливаме със зехтин, чесън и босилек за да се мариноват.
- Нарязваме морковите и краставиците на гредички.
- Сотираме рибата тон от всички страни, осоляваме я и я поръсваме със сусама. Увиваме я в пластик фолио за да се залепи по-добре сусама.
- Чабатата режем на едри кубчета, които изпържваме в зехтин със парченца чесън.
- Водораслите накисваме във вода за около 5 минути , след което ги прецеждаме.
- В голяма купа объркваме всички салати и водораслите, овкусяваме със зехтин, сусамово олио и лимон.
Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура
В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захар...
Лаврак в сол с паеля с морски дарове
Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сварява...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook