Сарми с кисело зеле
Продукти
- сол
- джоджен
- 70 мл. олио
- черен пипер
- 1 праз лук
- 1 морков
- 1 ч.ч. ориз
- зехтин
- 500 гр кайма смес
- 400 г кисела зелка листа
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно праз лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко зехтин. Добавяме каймата и запържваме за около 5-6 мин.
- Добавяме ориза и пържим докато стане стъклен, доливаме малко гореща вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
- Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
- Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките. По желание можем да напълним и няколко сухи червени чушки, които предварително сме накиснали в гореща вода, за да набъбнат.
- Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
- Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
- Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
- Сервираме топли.
Мъфини с лешниково брашно
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме наст...
Баклава с шам фастък
Отделяме половоната от маслото и го разтопяваме на слаб огън. Намазняваме тавичка и поставяме в нея 3...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook