Сладкиш с моркови, бадеми и нежна глазура
Продукти
- 1 ч.л. канела
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. сода
- 5 яйца
- 1 ч.ч. олио
- 2 ч.ч. кафява захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 щипка сол
- 3 ч.ч. моркови , настъргани
- 1 ч.ч. орехи
- за глазурата:
- 225 г сирене "филаделфия" със стайна температура
- 6 с.л. масло - обезсолено, на стайна температура
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилия , екстракт
- 2 с.л. лимонов сок
- 30 г бадеми , натрошени
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
- Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
- След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.
- За глазурата: разбиваме добре Филаделфията и маслото. След това, бавно добавяме пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
- Готовия сладкиш намазваме с крема, поръсваме с натрошените бадеми и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.
- По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки.
Печени макарони със сирене и шафран
Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с по...
Салата с водорасли, сушени домати и риба тон в сусам
Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги съ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook