Продукти
-
200
г
зелени салати микс
(измити и изчистени)
-
2
домата
-
1
морков
-
1
чабата
-
200
г
риба тон
филе
-
50
г
сусам
(бял и черен)
-
10
г
сухи водорасли
-
0,5
краставица
-
3
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
сусамово олио
-
1
лимон
-
чесън
-
захар
-
сол
Начин на приготвяне
- Доматите нарязваме на едри кубчета, поръсваме ги със захар, сол и малко зехтин.
- Печем ги на 160 градуса 30-40 минути в тавичка. След изпичане ги поливаме със зехтин, чесън и босилек за да се мариноват.
- Нарязваме морковите и краставиците на гредички.
- Сотираме рибата тон от всички страни, осоляваме я и я поръсваме със сусама. Увиваме я в пластик фолио за да се залепи по-добре сусама.
- Чабатата режем на едри кубчета, които изпържваме в зехтин със парченца чесън.
- Водораслите накисваме във вода за около 5 минути , след което ги прецеждаме.
- В голяма купа объркваме всички салати и водораслите, овкусяваме със зехтин, сусамово олио и лимон.