Чорбаджийска чорба
Продукти
- 1 глава червено цвекло
- 2 домата
- 2 глави лук
- 2 чушки
- 2 картофа
- 2 моркова
- 1,5 кг. телешки джолан
- 1 глава целина
- 1 стрък целина
- 8 гъби
- 3 стръка мащерка
- 2 дафинови листа
- 1 клонче чубрица
- 10 зърна черен пипер
- 6 маслини зелени
- 1 „гвоздейче“ карамфил
- 1 ч.л. джинджифил смлян
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. вино
100 г съдържат:
- 150 калории
- 5 г мазнини
- 15 г протеини
- 14 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- В по-голямо гърне слагаме добре почистения, измит и нарязан на късове джолан, морковите, картофите, чушките, лука, доматите, цвеклото и целината - всичко нарязано на кубчета. След тях поставяме нарязаните на ивички гъби и всички останали изброени продукти. Заливаме с виното и 2 чаени чаши вода.
- Капака на гърнето залепваме с тесто и слагаме супата на много слаба фурна за цяла нощ.
- На сутринта отхлупваме гърнето, отстраняваме костите на джолана, а месото нарязваме на късчета.
- Сервираме чорбата гореща.
Супа топчета
Настъргваме на ренде лука и морковите, а целината и картофите нарязваме на кубчета, прибавяме олиото ...
Минестроне по милански
Обелваме картофите, морковите и целината, и ги нарязваме на кубчета. Почистваме зелето от външните ли...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook