Продукти
-
1
глава
червено цвекло
-
2
домата
-
2
глави
лук
-
2
чушки
-
2
картофа
-
2
моркова
-
1,5
кг.
телешки джолан
-
1
глава
целина
-
1
стрък
целина
-
8
гъби
-
3
стръка
мащерка
-
2
дафинови листа
-
1
клонче
чубрица
-
10
зърна
черен пипер
-
6
маслини
зелени
-
1
„гвоздейче“
карамфил
-
1
ч.л.
джинджифил
смлян
-
1
с.л.
масло
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.ч.
вино
Начин на приготвяне
- В по-голямо гърне слагаме добре почистения, измит и нарязан на късове джолан, морковите, картофите, чушките, лука, доматите, цвеклото и целината - всичко нарязано на кубчета. След тях поставяме нарязаните на ивички гъби и всички останали изброени продукти. Заливаме с виното и 2 чаени чаши вода.
- Капака на гърнето залепваме с тесто и слагаме супата на много слаба фурна за цяла нощ.
- На сутринта отхлупваме гърнето, отстраняваме костите на джолана, а месото нарязваме на късчета.
- Сервираме чорбата гореща.