Свинско с картофи и дафинов лист
Продукти
- 1 бульон
- 2 с.л горчица
- 50 мл оцет
- сол
- млян бял пипер
- зърна черен пипер
- 1 с.л млян дафинов лист
- 1 глава чесън
- 2 кг свинско месо от бут
- 1 кг картофи
Начин на приготвяне
1. Нарязваме месото на големи парчета, като във всяко парче правим по един дълбок разрез и вътре слагаме чесън и зърна черен пипер.
2. Смесваме в купа оцета, червения и белия пипер, солта, дафиновия лист, горчицата и бульона. С получената смес намазваме месото и го слагаме в хладилник за 12 ч.
3. Нарязваме картофите на кубчета, след като извадим месото го слагаме в тава покрита с фолио за печене, заедно с картофите.
4. Завиваме с фолиото и слагаме тавата във фурната за около 1 час и 30 мин. Петнадесет минути преди да извадим ястието, отвиваме фолиото и оставяме да се запече до златисто. По желание добавяме зеленчуци за гарнитура.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook