Свинско с картофи и дафинов лист |
|
Продукти
|
Време: 140 мин.
|
Начин на приготвяне1. Нарязваме месото на големи парчета, като във всяко парче правим по един дълбок разрез и вътре слагаме чесън и зърна черен пипер. 2. Смесваме в купа оцета, червения и белия пипер, солта, дафиновия лист, горчицата и бульона. С получената смес намазваме месото и го слагаме в хладилник за 12 ч. 3. Нарязваме картофите на кубчета, след като извадим месото го слагаме в тава покрита с фолио за печене, заедно с картофите. 4. Завиваме с фолиото и слагаме тавата във фурната за около 1 час и 30 мин. Петнадесет минути преди да извадим ястието, отвиваме фолиото и оставяме да се запече до златисто. По желание добавяме зеленчуци за гарнитура. |