Свинско с картофи и дафинов лист

Продукти

  • 1 бульон
  • 2 с.л горчица
  • 50 мл оцет
  • сол
  • млян бял пипер
  • зърна черен пипер
  • 1 с.л млян дафинов лист
  • 1 глава чесън
  • 2 кг свинско месо от бут
  • 1 кг картофи

Време: 140 мин.
Ниво: лесно

Large svinsko s kartofi

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото на големи парчета, като във всяко парче правим по един дълбок разрез и вътре слагаме чесън и зърна черен пипер.

2. Смесваме в купа оцета, червения и белия пипер, солта,  дафиновия лист, горчицата и бульона. С получената смес намазваме месото и го слагаме в хладилник за 12 ч.

3. Нарязваме картофите на кубчета, след като извадим месото го слагаме в тава покрита с фолио за печене, заедно с картофите.

4. Завиваме с фолиото и слагаме тавата във фурната за около 1 час и 30 мин. Петнадесет минути преди да извадим ястието, отвиваме фолиото и оставяме да се запече до златисто. По желание добавяме зеленчуци за гарнитура.