Немски коледни сладки
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 5 ч.ч. брашно
- 1 ампула ванилова есенция
- 2 яйца
- 2 ч.ч. пудра захар
- 2 ч.ч. масло
- За глазурата
- щипка сол
- щипка ванилия
- 1 белтък
- 220 гр пудра захар
Начин на приготвяне
1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме яйцата и ванилията.
2. В отделна купа смесваме сухите съставки.
3. Добавяме сухите съставки към сместа с маслото и разбъркваме добре. След като се получи тесто, го изваждаме от купата и започваме да го месим за 10 – 15 мин.
4. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час. След като извадим тестото, го разряваме на 4 равни части и с помощта на точилка го разточваме върху набрашнена хартия за печене.
5. Слагаме го обратно в хладилника за още един час. Започваме да правим формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, печем ги
до златисто (приблизително 15 минути) на 150 градуса.
6. След като изстинат ги декорираме по желание с глазура от разбит белтък и пудра захар, като можем да я оцветим със сладкарска боя. Можем да използваме цветни захарни пръчици, перлички и др.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook