Немски коледни сладки

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 5 ч.ч. брашно
  • 1 ампула ванилова есенция
  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. пудра захар
  • 2 ч.ч. масло
  • За глазурата
  • щипка сол
  • щипка ванилия
  • 1 белтък
  • 220 гр пудра захар

Начин на приготвяне

1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме яйцата и ванилията.

2. В отделна купа смесваме сухите съставки.

3. Добавяме сухите съставки към сместа с маслото и разбъркваме добре. След като се получи тесто, го изваждаме от купата и започваме да го месим за 10 – 15 мин.

4. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час. След като извадим тестото, го разряваме на 4 равни части и с помощта на точилка го разточваме върху набрашнена хартия за печене.

5. Слагаме го обратно в хладилника за още един час. Започваме да правим формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, печем ги до златисто (приблизително 15 минути) на 150 градуса.

6. След като изстинат ги декорираме по желание с глазура от разбит белтък и пудра захар, като можем да я оцветим със сладкарска боя. Можем да използваме цветни захарни пръчици, перлички и др.