Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
5
ч.ч.
брашно
-
1
ампула
ванилова есенция
-
2
яйца
-
2
ч.ч.
пудра захар
-
2
ч.ч.
масло
- За глазурата
-
щипка
сол
-
щипка
ванилия
-
1
белтък
-
220
гр
пудра захар
Начин на приготвяне
1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме яйцата и ванилията.
2. В отделна купа смесваме сухите съставки.
3. Добавяме сухите съставки към сместа с маслото и разбъркваме добре. След като се получи тесто, го изваждаме от купата и започваме да го месим за 10 – 15 мин.
4. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час. След като извадим тестото, го разряваме на 4 равни части и с помощта на точилка го разточваме върху набрашнена хартия за печене.
5. Слагаме го обратно в хладилника за още един час. Започваме да правим формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, печем ги
до златисто (приблизително 15 минути) на 150 градуса.
6. След като изстинат ги декорираме по желание с глазура от разбит белтък и пудра захар, като можем да я оцветим със сладкарска боя. Можем да използваме цветни захарни пръчици, перлички и др.