Немски коледни сладки |
|
Продукти
|
Време: 135 мин.
|
Начин на приготвяне1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме яйцата и ванилията. 2. В отделна купа смесваме сухите съставки. 3. Добавяме сухите съставки към сместа с маслото и разбъркваме добре. След като се получи тесто, го изваждаме от купата и започваме да го месим за 10 – 15 мин. 4. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме в хладилника за 1 час. След като извадим тестото, го разряваме на 4 равни части и с помощта на точилка го разточваме върху набрашнена хартия за печене. 5. Слагаме го обратно в хладилника за още един час. Започваме да правим формички, нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, печем ги
до златисто (приблизително 15 минути) на 150 градуса. 6. След като изстинат ги декорираме по желание с глазура от разбит белтък и пудра захар, като можем да я оцветим със сладкарска боя. Можем да използваме цветни захарни пръчици, перлички и др. |