Пандишпанов кекс с шоколадова глазура
Продукти
- 2 с.л. олио
- 1 ванилия
- 1 бакпулвер
- 1 ч.ч. захар
- 200 г нишесте портокалово или друг вид плодово, по избор
- 5 яйца
- за глазурата:
- 100 г мелчен шоколад , разтопен на водна баня
- 40 г бял шоколад , разтопен на водна баня
- 10 г фъстъци , натрошени
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
- Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме хубаво.
- Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна.
- След като кексът се изпече го оставяме да изстине, след което го поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад. След това правим ивички с разтопения на водна баня бял шоколад. Накря поръсваме с фъстъците и оставяме да "стегне".
- Сервираме.
Зелена салата с моркови, краставици, чери домати, червен лук и мента
Измиваме, накъсваме и поставяме зелената салата в к...
Кюфтенца с пресен лук
Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с нарязания пресен лук и магданоз.След това я овкусяваме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook