Продукти
-
2
с.л.
олио
-
1
ванилия
-
1
бакпулвер
-
1
ч.ч.
захар
-
200
г
нишесте
портокалово или друг вид плодово, по избор
-
5
яйца
- за глазурата:
-
100
г
мелчен шоколад
, разтопен на водна баня
-
40
г
бял шоколад
, разтопен на водна баня
-
10
г
фъстъци
, натрошени
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
- Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме хубаво.
- Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна.
- След като кексът се изпече го оставяме да изстине, след което го поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад. След това правим ивички с разтопения на водна баня бял шоколад. Накря поръсваме с фъстъците и оставяме да "стегне".
- Сервираме.