Пандишпанов кекс с шоколадова глазура

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. захар
  • 200 г нишесте портокалово или друг вид плодово, по избор
  • 5 яйца
  • за глазурата:
  • 100 г мелчен шоколад , разтопен на водна баня
  • 40 г бял шоколад , разтопен на водна баня
  • 10 г фъстъци , натрошени

Време: 95 мин.
Ниво: средно

Large pandishpanov keks s shokoladova glazura

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре. 
  2. Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме хубаво.
  3. Печем в предварително загрята  до 180 градуса фурна. 
  4. След като кексът се изпече го оставяме да изстине, след което го поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад. След това правим ивички с разтопения на водна баня бял шоколад. Накря поръсваме с фъстъците и оставяме да "стегне". 
  5. Сервираме.