Пилешка супа със застройка
Продукти
- 15 зърна черен пипер
- сол
- 1 дафинов лист
- 1 резен целина
- листа целина
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 500 пилешко филе
- 1 яйце
- магданоз
- 1 лимон
- 100 г ориз
- 50 г масло
Начин на приготвяне
1. Измиваме пилешкото филе и го слагаме в подсолена вряща вода, добавяме нарязаната на ситно (или настъргана на ренде) глава лук, моркови, целина, черен пипер и дафинов лист.
2. След като месото се свари, изваждаме го и го нарязваме на дребни парченца, които запържваме в маслото.
3. Добавяме ориза в супата и след като се свари, добавяме и месото. Сваляме от котлона и приготвяме застройката. Изцеждаме сока на един лимон, разбиваме яйцето и добавяме лимоновия сок. Добавяме малко от супата, докато не изравним температурата на застройката и супата.
4. Добавяме застройката към супата и сервираме поднесена със ситно нарязан магданоз. По желание може да декорираме със запържени крутони.
2 Коментара
По желание можете да запържите месото в малко масло. Така вкусът става още по-наситен. Ако не харесвате запържено, можете да го оставите само сварено. Крутоните се приготвят на тиган, също с малко мазнина. Можете да ги запечете и на фурна, върху хартия за печене.
Какви са тия запържени
Какъв черен пипер