Продукти
-
15
зърна
черен пипер
-
сол
-
1
дафинов лист
-
1
резен
целина
-
листа
целина
-
2
моркова
-
1
глава
лук
-
500
пилешко филе
-
1
яйце
-
магданоз
-
1
лимон
-
100
г
ориз
-
50
г
масло
Начин на приготвяне
1. Измиваме пилешкото филе и го слагаме в подсолена вряща вода, добавяме нарязаната на ситно (или настъргана на ренде) глава лук, моркови, целина, черен пипер и дафинов лист.
2. След като месото се свари, изваждаме го и го нарязваме на дребни парченца, които запържваме в маслото.
3. Добавяме ориза в супата и след като се свари, добавяме и месото. Сваляме от котлона и приготвяме застройката. Изцеждаме сока на един лимон, разбиваме яйцето и добавяме лимоновия сок. Добавяме малко от супата, докато не изравним температурата на застройката и супата.
4. Добавяме застройката към супата и сервираме поднесена със ситно нарязан магданоз. По желание може да декорираме със запържени крутони.