Close search

Пилешка супа със застройка

3.8
от общо 129 гласа
Време: 40
Ниво: лесно
Порции: 4

Пилешка супа със застройка photo-credit Ароматна пилешка супа

Начин на приготвяне

1. Измиваме пилешкото филе и го слагаме в подсолена вряща вода, добавяме нарязаната на ситно (или настъргана на ренде) глава лук, моркови, целина, черен пипер и дафинов лист.

2. След като месото се свари, изваждаме го и го нарязваме на дребни парченца, които запържваме в маслото.

3. Добавяме ориза в супата и след като се свари, добавяме и месото. Сваляме от котлона и приготвяме застройката. Изцеждаме сока на един лимон, разбиваме яйцето и добавяме лимоновия сок. Добавяме малко от супата, докато не изравним температурата на застройката и супата.

4. Добавяме застройката към супата и сервираме поднесена със ситно нарязан магданоз. По желание може да декорираме със запържени крутони.

2 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    По желание можете да запържите месото в малко масло. Така вкусът става още по-наситен. Ако не харесвате запържено, можете да го оставите само сварено. Крутоните се приготвят на тиган, също с малко мазнина. Можете да ги запечете и на фурна, върху хартия за печене.

  2. Small
    Анонимен

    Какви са тия запържени
    Какъв черен пипер

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност