Кюфтенца с пресен лук
Продукти
- 1 кг. кайма
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 0,5 връзка пресен лук
- 7 стръка магданоз
- 1 ч.л. кимион , млян
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с нарязания пресен лук и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат леко.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
- Поднасяме топли със свежа салата и пържени картофки.
Пандишпанов кекс с шоколадова глазура
Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарт...
Зелена салата с червен лук, домати и фета сирене
Почистваме, измиваме и накъсваме на едро салатката....
1 Коментар