Зеленчукова лазаня със сос бешамел
Продукти
Начин на приготвяне
- В дълбока тенджера разтапяме маслото. В него запържваме брашното до съвсем леко потъмняване, след това (при непрекъснато бъркане) прибавяме прясното мляко.
- Бъркаме непрекъснато за да не загори до сгъстяване на соса.
- Овкусяваме със солта, пипера и индийското орехче. Снемаме на страни от котлона.
- Измиваме зеленчуците и ги нарязваме на шайби, дебели 5-6 милиметра.
- Само картофите леко ги бланшираме в вода.
- Редим ги в тава по видове и между всеки ред заливаме със сос бешамел. Поръсваме с малко кашкавал.
- Отгоре поливаме със соса и поръсваме обилно с кашкавал.
- Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 25-35 минути.
Супа от нахут с праз
Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.След това го слагаме да се вари за около час-час и половина.Поч...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook