Close search

Крем супа от тиква с джинджифил и пармезан

4.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Крем супа от тиква с джинджифил и пармезан photo-credit Ароматна крем супа от тиква с пармезан

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
  2. В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
  3. След това пасираме лука, чесъна, тиквата и настъргания джинджифил.
  4. Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер. 
  5. Оставяме да заври и сваляме от котлона.
  6. Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко крутони и настъргания пармезан.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност