Крем супа от тиква с джинджифил и пармезан
Продукти
- 1 глава лук
- 200 мл прясно мляко
- 50 мл сметана
- 400 мл вода
- 1 кг. тиква - обелена, изчистена и нарязана на парчета
- 2 скилидки чесън
- 0,5 ч.л. джинджифил - пресен, настърган
- 50 г пармезан , настърган
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- След това пасираме лука, чесъна, тиквата и настъргания джинджифил.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко крутони и настъргания пармезан.
Бисквитки с овесени ядки и годжи бери
Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесе...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook