Продукти
-
1
глава
лук
-
200
мл
прясно мляко
-
50
мл
сметана
-
400
мл
вода
-
1
кг.
тиква
- обелена, изчистена и нарязана на парчета
-
2
скилидки
чесън
-
0,5
ч.л.
джинджифил
- пресен, настърган
-
50
г
пармезан
, настърган
-
2
с.л.
зехтин
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква във водата и варим до омекване.
- В тиган загряваме зехтина и в него задушаваме до омекване, нарязания на ситно лук. Малко преди да го свалим от котлона, добавяме смачкания чесън и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- След това пасираме лука, чесъна, тиквата и настъргания джинджифил.
- Връщаме сместа на котлона като добавяме млякото, сметаната, солта и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме от котлона.
- Сервираме топла, но не гореща, гарнирана с малко крутони и настъргания пармезан.