Тортиля с гъби здравословно
Ниво: лесно
Порции: 2
Продукти
- 150 гр микс гъби
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 2 средни картофа
- пресен див лук
- 8 чери домати
- сол
- черен пипер
- 50 гр масло
- 3 яйца
- 100 мл сметана
- 50 гр сирене "гауда"
Начин на приготвяне
1. Почистваме картофите и ги нарязваме на шайби. Бланшираме ги за около 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охладят.
2. Нарязваме лук и чесън на ситно. Нарязваме чери доматите на половинки и пресния лук на ситно.
3. Разтопяваме маслото в тиган и задушаваме лука, чесъна и гъбите с малко сол и пипер. От гъбите можем да използваме - печурка, шитаке, челядинка, за да си направим микс.
4. В намаслена огнеупорна тавичка нареждаме кръгчетата картофи, гъбите с лука и чери доматите. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме продуктите.
5. Настъргваме сиренето отгоре и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. По желание декорираме с пресен босилек.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook