Тортиля с гъби |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Почистваме картофите и ги нарязваме на шайби. Бланшираме ги за около 5 мин., отцеждаме и оставяме да се охладят. 2. Нарязваме лук и чесън на ситно. Нарязваме чери доматите на половинки и пресния лук на ситно. 3. Разтопяваме маслото в тиган и задушаваме лука, чесъна и гъбите с малко сол и пипер. От гъбите можем да използваме - печурка, шитаке, челядинка, за да си направим микс. 4. В намаслена огнеупорна тавичка нареждаме кръгчетата картофи, гъбите с лука и чери доматите. Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме продуктите. 5. Настъргваме сиренето отгоре и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. По желание декорираме с пресен босилек. |