Пълнена пуйка
Продукти
- 100 г масло
- 1 к.ч. ориз
- 2 с.л. доматено пюре
- 250 г кайма
- чубрица
- сол
- черен пипер
- 100 г стафиди
- 200 г гъби печурки
- 100 мл. олио
- 1 глава лук
- 1 пуйка около 3-4 кг.
100 г съдържат:
- 310 калории
- 18 г мазнини
- 25 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Задушаваме в олио гъбите, лука с каймата и подправките. Добавяме стафидите и ориза. Сваряваме вътрешностите и ги нарязваме на малки парченца и ги добавяме в плънката.
- Почистваме добре и измиваме пуйката със студена вода. Подсушаваме и осоляваме. Намазваме пуйката отвътре добре с масло и пълним със сместа, зашиваме отвора.
- Намазваме обилно пуйката с масло. Слагаме я в тава, наливаме 1 ч.ч. вода и завиваме във фолио. Печем около 3 часа на 180 градуса, като от време навреме поливаме със соса. Накрая махаме фолиото и оставяме да се запече до златисто.
- Режем на порции и сервираме с гарнитура по избор.
Съвет: Ако ни остане от плънката, може да я сложим около тавата.
Крем супа от авокадо
Измиваме и разполовяваме авокадото, изваждаме семката и с помощта на малка лъжичка изгребваме месеста...
Пълнени чушки с боб
Накисваме боба от вечерта, изсипваме водата и го сваряваме, като сменяме водата 1-2 пъти.Накисваме су...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook