Продукти
-
300
г
кашкавал
-
500
г
картофи
-
1
кг
домати
-
500
г
тиквички
-
500
г
патладжан
- За соса:
-
5
г
сол
-
5
г
индийско орехче
настъргано
-
200
г
масло
-
125
г
брашно
-
1
литър
прясно мляко
-
5
г
бял пипер
или черен, по избор
Начин на приготвяне
- В дълбока тенджера разтапяме маслото. В него запържваме брашното до съвсем леко потъмняване, след това (при непрекъснато бъркане) прибавяме прясното мляко.
- Бъркаме непрекъснато за да не загори до сгъстяване на соса.
- Овкусяваме със солта, пипера и индийското орехче. Снемаме на страни от котлона.
- Измиваме зеленчуците и ги нарязваме на шайби, дебели 5-6 милиметра.
- Само картофите леко ги бланшираме в вода.
- Редим ги в тава по видове и между всеки ред заливаме със сос бешамел. Поръсваме с малко кашкавал.
- Отгоре поливаме със соса и поръсваме обилно с кашкавал.
- Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 25-35 минути.