Унгарска гъбена супа
Продукти
- 3 с.л. брашно
- 1 с.л. соев сос
- 2 ч.ч. пилешки или гъбен бульон
- сол
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 500 гр гъби
- връзка копър
- 200 г заквасена сметана
- 1 с.л. сладък червен пипер
- връзка магданоз
- 2 моркова
- 2 глави кромид лук
- 4 с.л. масло
- лимонов сок
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Разтопяваме маслото и запърваме лука, прибавяме морковите и гъбите.
2. Подправяме с копър, червен пипер и соевия сос, добавяме и бульона като оставяме да поври за 15 мин.
3. Разбиваме прясното мляко с брашното и ги
прибавяме към супата. Варим 15 мин. Преди да я свалим от огъня, прибавяме
солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и ½ ч.ч. заквасена сметана.
4. Оставяме супата на слаб огън да къкри за 5 мин. Поднасяме я като във всяка чиния слагаме лъжица сметана и магданоз.
Агнешка чорба
1. Сваряваме место, обезкостяваме го и прецеждаме бульона.2. Загряваме олиото в тиган, задушаваме сит...
Лека крем супа с целина
1. Нарязваме на дребно кромида, чесъна и
целината. Запържваме ги в маслото...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook