Унгарска гъбена супа

Продукти

  • 3 с.л. брашно
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 ч.ч. пилешки или гъбен бульон
  • сол
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 500 гр гъби
  • връзка копър
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • връзка магданоз
  • 2 моркова
  • 2 глави кромид лук
  • 4 с.л. масло
  • лимонов сок
  • черен пипер

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large ungarska gabena supa

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото и запърваме лука, прибавяме морковите и гъбите.

2. Подправяме с копър, червен пипер и соевия сос, добавяме и бульона като оставяме да поври за 15 мин.

3. Разбиваме прясното мляко с брашното и ги прибавяме към супата. Варим 15 мин. Преди да я свалим от огъня, прибавяме солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и ½ ч.ч. заквасена сметана.

4. Оставяме супата на слаб огън да къкри за 5 мин. Поднасяме я като във всяка чиния слагаме лъжица сметана и магданоз.