Продукти
-
3
с.л.
брашно
-
1
с.л.
соев сос
-
2
ч.ч.
пилешки или гъбен бульон
-
сол
-
1
ч.ч.
прясно мляко
-
500
гр
гъби
-
връзка
копър
-
200
г
заквасена сметана
-
1
с.л. сладък
червен пипер
-
връзка магданоз
-
2
моркова
-
2
глави
кромид лук
-
4 с.л. масло
-
лимонов сок
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Разтопяваме маслото и запърваме лука, прибавяме морковите и гъбите.
2. Подправяме с копър, червен пипер и соевия сос, добавяме и бульона като оставяме да поври за 15 мин.
3. Разбиваме прясното мляко с брашното и ги
прибавяме към супата. Варим 15 мин. Преди да я свалим от огъня, прибавяме
солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и ½ ч.ч. заквасена сметана.
4. Оставяме супата на слаб огън да къкри за 5 мин. Поднасяме я като във всяка чиния слагаме лъжица сметана и магданоз.