Торта от домашен кекс
Продукти
- 6 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. олио
- 2 ч.ч. брашно или колкото поеме
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 1 ч.л. сода
- за глазурата:
- 240 г сирене "филаделфия"
- 50 г сирене "маскарпоне"
- 160 мл. течна сметана сладкарска
- 120 г пудра захар пресята
- 125 г кокосови стърготини за украса + декорация по избор
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
- Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 250 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).
- За глазурата: в голяма купа изсипваме сметаната и внимателно я разбиваме с пудрата захар. Постепенно добавяме двата вида сирене и разбъркваме добре - до получаването на плътна хомогенна смес.
- След като кекса е поизстинал го изваждаме от формата и го намазваме обилно с глазурата.
- Декорираме с кокосовите стърготини и захаросани фигурки, по избор.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook