Продукти
-
6
яйца
-
1
ч.ч.
кисело мляко
-
1
ч.ч.
захар
-
1
ч.ч.
олио
-
2
ч.ч.
брашно
или колкото поеме
-
1
бакпулвер
-
1
ванилия
-
1
ч.л.
сода
- за глазурата:
-
240
г
сирене "филаделфия"
-
50
г
сирене "маскарпоне"
-
160
мл.
течна сметана
сладкарска
-
120
г
пудра захар
пресята
-
125
г
кокосови стърготини
за украса + декорация по избор
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
- Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 250 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).
- За глазурата: в голяма купа изсипваме сметаната и внимателно я разбиваме с пудрата захар. Постепенно добавяме двата вида сирене и разбъркваме добре - до получаването на плътна хомогенна смес.
- След като кекса е поизстинал го изваждаме от формата и го намазваме обилно с глазурата.
- Декорираме с кокосовите стърготини и захаросани фигурки, по избор.