Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
- Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
- Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 250 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).
- За глазурата: в голяма купа изсипваме сметаната и внимателно я разбиваме с пудрата захар. Постепенно добавяме двата вида сирене и разбъркваме добре - до получаването на плътна хомогенна смес.
- След като кекса е поизстинал го изваждаме от формата и го намазваме обилно с глазурата.
- Декорираме с кокосовите стърготини и захаросани фигурки, по избор.
|