Шоколадов "Фъч"
Продукти
- 1 пак. ванилена захар
- 70 гр. орехи смлени
- 1 пак. бакпулвер
- 160 гр. брашно
- 3 яйца
- 125 мл. прясно мляко
- 40 гр. какао натурално
- 200 гр. захар
- 200 гр. краве масло
Начин на приготвяне
- В малка тенджерка смесваме маслото, захарта, какаото (предварително пресято) и прясното мляко. Слагаме на котлона и бъркаме, докато маслото се разтопи и сместа заври. Оставяме на котлона да ври 2-3 минути, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от котлона и отделяме 175 мл. от сместа, които ще са ни необходими за глазурата накрая.
- Вземаме яйцата и отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг, заедно с 2 ч.л. захар. Разбиваме жълтъците, добавяме към тях какаовата смес, като разбиваме с миксер на ниска степен. Смесваме брашното с бакпулвера, ванилената захар и орехите. Добавяме ги към какаово-яйчената смес, разбъркваме добре и накрая внимателно добавяме белтъците на сняг. Смесваме много добре тестото. Покриваме тава (най-добре да е с диаметър 26 см.) с хартия за печене и изсипваме тестото в нея.
- Печем в долната половина, на предварително загрята на 180 градуса фурна, за около половин час.
- След като сладкишът изстине, отделяме внимателно от хартията за печене.
- Изстиналата вече глазура размазваме с шпатула върху сладкиша, след което боцваме сладкиша с вилица, за да може глазурата да попие по-добре.
- Сервираме охладен и нарязан на ромбчета.
Празнична погача
Смесваме маята с половината от прясното мляко, щипка сол, захар и малко брашно. Изчакваме докато втас...
Черешова торта
За блата: Разбъркваме в купа брашното, бакпулвера и какаото. Отделно разбиваме яйцата и 200 гр. от за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook