Close search

Капрезе с мини Кумато в авокадо здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

5.0
от общо 127 гласа
Време: 10
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Капрезе с мини Кумато в авокадо photo-credit Рецептата е идеална, ако искате да изненадате гостите или близките си с необичаен прочит на салата Капрезе. Италианската класика е разнообразена с мини домати Кумато, а авокадото прави предястието още по-питателно и ефектно на външен вид.

Начин на приготвяне

1. Започваме предястието с подготовка на редукция от балсамов оцет и мед. Поставете ги в малък метален съд и ги загрейте докато кипнат. Постепенно намалявайте температурата и оставете сместа на котлона за 5 минути или докато се сгъсти леко. Оставете да изстине.

2. Изцедете моцарелата от саламурата и разрежете всяка на 2 части. Измийте мини доматите и ги нарежете на четвъртини. Смесете доматите и сиренето в купа. Добавете свеж лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Накълцайте босилека.

3. Разрежете авокадото на 2 по дължина и махнете костилката. За да предотвратите потъмняването  на авокадото, покрийте повърхността му с малко пресен лимонов сок. Ако сервирате веднага, тази стъпка не е необходима.

4. Напълнете всяка от половините авокадо със сместа от домати и моцарела. Поръсете с накълцания босилек. Полейте ги с балсамовата редукция и сервирайте веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност