Капрезе с мини Кумато в авокадо |
|
Продукти
|
Време: 10
|
Начин на приготвяне1. Започваме предястието с подготовка на редукция от балсамов оцет и мед. Поставете ги в малък метален съд и ги загрейте докато кипнат. Постепенно намалявайте температурата и оставете сместа на котлона за 5 минути или докато се сгъсти леко. Оставете да изстине. 2. Изцедете моцарелата от саламурата и разрежете всяка на 2 части. Измийте мини доматите и ги нарежете на четвъртини. Смесете доматите и сиренето в купа. Добавете свеж лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Накълцайте босилека. 3. Разрежете авокадото на 2 по дължина и махнете костилката. За да предотвратите потъмняването на авокадото, покрийте повърхността му с малко пресен лимонов сок. Ако сервирате веднага, тази стъпка не е необходима. 4. Напълнете всяка от половините авокадо със сместа от домати и моцарела. Поръсете с накълцания босилек. Полейте ги с балсамовата редукция и сервирайте веднага. |