Close search

Домашна фокача с Кумато

5.0
от общо 127 гласа
Време: 90
Ниво: лесно
Порции: 5
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Домашна фокача с Кумато photo-credit Ароматна домашна фокача

Начин на приготвяне

1. Смесете и объркайте брашното и солта. В центъра добавете водата, захарта и маята. Разбърквайте равномерно до хомогенност. Покрийте с кърпа и оставете сместа за 10-15 минути.

2. Започнете да месите с леко намазнени ръце. Когато тестото стане меко и еластично, го оставете да втасва до удвояване на обема (приблизително 1 час).

3. Разтегнете го според съда, в който ще се пече. Направете малки дупки с палец и в тях поставете разрязаните наполовина мини домати Кумато, като ги разпределите равномерно върху повърхността на тестото. Поръсете с подправки на вкус и полейте със зехтин. Оставете фокачата да почива за 10 минути, преди да я сложите във фурната. 

4. Печете 5 минути при 240°C и след това понижете до 220°C за още 15 минути. След изпичане изчакайте 5 минути, за да изстине, преди да консумирате.

1 Коментар

  1. Small
    szss

    When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and already every time a comment is added I buy four emails with the exact same comment. Will there be in any manner it is possible to remove me from that service? Thanks! togel online terpercaya

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност