Продукти
-
пресен босилек
-
лимонов сок
-
зехтин
-
прясно смлян черен пипер
-
сол
-
150
мл
балсамов оцет
-
50
г
мед
-
120
г
мини моцарели
-
2
броя
авокадо
-
200
г
мини домати кумато
Начин на приготвяне
1. Започваме предястието с подготовка на редукция от балсамов оцет и мед. Поставете ги в малък метален съд и ги загрейте докато кипнат. Постепенно намалявайте температурата и оставете сместа на котлона за 5 минути или докато се сгъсти леко. Оставете да изстине.
2. Изцедете моцарелата от саламурата и разрежете всяка на 2 части. Измийте мини доматите и ги нарежете на четвъртини. Смесете доматите и сиренето в купа. Добавете свеж лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Накълцайте босилека.
3. Разрежете авокадото на 2 по дължина и махнете костилката. За да предотвратите потъмняването на авокадото, покрийте повърхността му с малко пресен лимонов сок. Ако сервирате веднага, тази стъпка не е необходима.
4. Напълнете всяка от половините авокадо със сместа от домати и моцарела. Поръсете с накълцания босилек. Полейте ги с балсамовата редукция и сервирайте веднага.