Супа от карфиол с броколи
Продукти
- 1 с.л. масло
- 1 глава лук , почистена и нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън , накълцан на ситно
- 4 картофа , обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 глава карфиол , почистен и накъсан на розички
- 150 г броколи
- 50 г царевица от консерва
- 4 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. прясно мляко топло
- 150 г сирене чедър настъргано
- 0,5 ч.ч. синьо сирене , натрошено
- 2 моркова , сварен и нарязан на кубчета
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме броколите и накъсваме горната им част на розички.
- Разтапяме маслото в тенджера, прибавяме лука и чесъна, и задушваме за няколко минути на слаб огън, докато лука започне да си променя цвета. Прибавяме водата, картофите, карфиола и солта. Варим 15 минути, докато омекнат зеленчуците.
- Снемаме от огъня и оставяме да се охлади. След това пасираме добре.
- Прибавете прясното мляко, розичките от броколи и царевицата, и връщаме отново на котлона. Варим около 5-7 минути, докато броколите омекнат. Снемаме от огъня, прибавяме сирената и бъркаме докато се разтопят. Добавяме черния пипер.
- Преди сервиране добавяме морковите.
Пъстърва с бадеми
Загряваме фурната на 200 градуса.Слагаме доматите, чесъна, зехтина и балсамовия оцет в тавата за пече...
Шоколадови мъфини за Свети Валентин
В купа смесваме сухите продукти.Разбиваме яйцата, д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook