Продукти
-
1
с.л.
масло
-
1
глава
лук
, почистена и нарязана на ситно
-
2
скилидки
чесън
, накълцан на ситно
-
4
картофа
, обелени и нарязани на малки кубчета
-
1
глава
карфиол
, почистен и накъсан на розички
-
150
г
броколи
-
50
г
царевица
от консерва
-
4
ч.ч.
вода
-
1
ч.ч.
прясно мляко
топло
-
150
г
сирене чедър
настъргано
-
0,5
ч.ч.
синьо сирене
, натрошено
-
2
моркова
, сварен и нарязан на кубчета
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме броколите и накъсваме горната им част на розички.
- Разтапяме маслото в тенджера, прибавяме лука и чесъна, и задушваме за няколко минути на слаб огън, докато лука започне да си променя цвета. Прибавяме водата, картофите, карфиола и солта. Варим 15 минути, докато омекнат зеленчуците.
- Снемаме от огъня и оставяме да се охлади. След това пасираме добре.
- Прибавете прясното мляко, розичките от броколи и царевицата, и връщаме отново на котлона. Варим около 5-7 минути, докато броколите омекнат. Снемаме от огъня, прибавяме сирената и бъркаме докато се разтопят. Добавяме черния пипер.
- Преди сервиране добавяме морковите.