Сладолед от тиква с канела
Продукти
- щипка смляно индийско орехче
- 3 гр канела
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 180 гр пюре от тиква
- 95 гр захар
- 250 мл сметана
- 375 мл пълномаслено мляко
- щипка сол
- 5 жълтъка
- 60 гр кафява захар
- 1 пак ванилия
- 2 ч.л. ром
Начин на приготвяне
1. Затопляме млякото, захарта и щипка сол в тенждерка. Разбъркваме жълтъците в отделна купа.
2. Разбъркваме с телена бъркалка около половината от топлото мляко в жълтъците, като се бъркаме непрекъснато.
3. Изсипваме затоплените жълтъците обратно в тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато, за да не загори. Ако имате термометър, температурата на сместта не трябва да надвишава 71º-76ºC.
4. Когато сместта се сгъсти, добавяме сметаната, сваляме от огъня и прецеждаме през цедка и слагаме сместта на ледена баня, за да се охлади. Разбъркваме с блендер пюрето от тиквата, кафявата захар, ванилията, канелата, джинджифила, индийското орехче и рома.
5. Слагаме във фризера да се замрази, като сместта се разбърква често, преди да стегне. Препоръчително е да използвате машина за сладолед.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook