Сладолед от тиква с канела |
|
Продукти
|
Време: 40 мин.
|
Начин на приготвяне1. Затопляме млякото, захарта и щипка сол в тенждерка. Разбъркваме жълтъците в отделна купа. 2. Разбъркваме с телена бъркалка около половината от топлото мляко в жълтъците, като се бъркаме непрекъснато. 3. Изсипваме затоплените жълтъците обратно в тенджерата и варим на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато, за да не загори. Ако имате термометър, температурата на сместта не трябва да надвишава 71º-76ºC. 4. Когато сместта се сгъсти, добавяме сметаната, сваляме от огъня и прецеждаме през цедка и слагаме сместта на ледена баня, за да се охлади. Разбъркваме с блендер пюрето от тиквата, кафявата захар, ванилията, канелата, джинджифила, индийското орехче и рома. 5. Слагаме във фризера да се замрази, като сместта се разбърква често, преди да стегне. Препоръчително е да използвате машина за сладолед. |