Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон
Продукти
- 1 бр. сухар
- 5 мл. балсамов оцет , тъмен
- 10 мл. зехтин
- 40 г бекон
- 3 бр. печурки
- 250 г спанак
- 10 г червен лук
Начин на приготвяне
- Измийте и почистете спанака и го накъсайте в купа.
- Измийте и нарежете на филйки печурките и ги добавете в купата.
- Нарежете на шайби червения лук и добавете в купата.
- Натрошете сухара и добавете и него в купата.
- Овкусете салатата със зехтин, сол и балсамов оцет и я разбъркайте добре.
- За да приготвите чипса от бекон, запечете парчето бекон във фурна за около час на слаба температура, около 60 градуса.
- Сервирайте салатата в чиния, а отгоре сложете чипса от бекон; по желание, може да се поднесе и с настърган пармезан.
Скариди с ананас и кашу
Почистете ананаса от сърцевината и с малко ножче отделете ядивата част от кората; запазете я за серви...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook