Скариди с ананас и кашу
Продукти
- 5 г див лук
- сол на вкус
- 20 г печено кашу
- 10 мл. ром
- 20 г масло
- 50 мл. кокосово мляко
- 0,5 ананас
- 3 бр. скариди (размер 8-12 бр./в кг.)
Начин на приготвяне
- Почистете ананаса от сърцевината и с малко ножче отделете ядивата част от кората; запазете я за сервиране.
- Обелете скаридите.
- Загрейте маслото в тиган и сложете едновременно обелените скариди, ананаса и кашуто.
- Запържете до златисто и осолете по свой вкус.
- Сипете рома и го запалете, за да фламбирате ястието.
- Налейте кокосовото мляко и го задръжте на котлона докато се сгъсти.
- Поръсете със ситно нарязан див лук и подредете ястието по атрактивен начин в останалата във формата на купичка кора от ананас.
Зелена салата с домати, лук и чушки
Почистваме и нарязваме с много остър нож зелената с...
Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон
Измийте и почистете спанака и го накъсайте в купа. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook