Продукти
-
5
г
див лук
-
сол
на вкус
-
20
г
печено кашу
-
10
мл.
ром
-
20
г
масло
-
50
мл.
кокосово мляко
-
0,5
ананас
-
3
бр.
скариди
(размер 8-12 бр./в кг.)
Начин на приготвяне
- Почистете ананаса от сърцевината и с малко ножче отделете ядивата част от кората; запазете я за сервиране.
- Обелете скаридите.
- Загрейте маслото в тиган и сложете едновременно обелените скариди, ананаса и кашуто.
- Запържете до златисто и осолете по свой вкус.
- Сипете рома и го запалете, за да фламбирате ястието.
- Налейте кокосовото мляко и го задръжте на котлона докато се сгъсти.
- Поръсете със ситно нарязан див лук и подредете ястието по атрактивен начин в останалата във формата на купичка кора от ананас.