Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон

Продукти

  • 1 бр. сухар
  • 5 мл. балсамов оцет
    , тъмен
  • 10 мл. зехтин
  • 40 г бекон
  • 3 бр. печурки
  • 250 г спанак
  • 10 г червен лук

Начин на приготвяне

  1. Измийте и почистете спанака и го накъсайте в купа. 
  2. Измийте и нарежете на филйки печурките и ги добавете в купата. 
  3. Нарежете на шайби червения лук и добавете в купата.
  4. Натрошете сухара и добавете и него в купата. 
  5. Овкусете салатата със зехтин, сол и балсамов оцет и я разбъркайте добре.
  6. За да приготвите чипса от бекон, запечете парчето бекон във фурна за около час на слаба температура, около 60 градуса. 
  7. Сервирайте салатата в чиния, а отгоре сложете чипса от бекон; по желание, може да се поднесе и с настърган пармезан.