Продукти
-
1
бр.
сухар
-
5
мл.
балсамов оцет
, тъмен
-
10
мл.
зехтин
-
40
г
бекон
-
3
бр.
печурки
-
250
г
спанак
-
10
г
червен лук
Начин на приготвяне
- Измийте и почистете спанака и го накъсайте в купа.
- Измийте и нарежете на филйки печурките и ги добавете в купата.
- Нарежете на шайби червения лук и добавете в купата.
- Натрошете сухара и добавете и него в купата.
- Овкусете салатата със зехтин, сол и балсамов оцет и я разбъркайте добре.
- За да приготвите чипса от бекон, запечете парчето бекон във фурна за около час на слаба температура, около 60 градуса.
- Сервирайте салатата в чиния, а отгоре сложете чипса от бекон; по желание, може да се поднесе и с настърган пармезан.