Киш със спанак и овче сирене
Продукти
- 250 мл. сметана за готвене
- 100 г овче сирене
- 50 г пресен лук
- 250 г брашно
- 125 г масло
- 200 г спанак
- 6 яйца
Начин на приготвяне
- Замесете маслено тесто от брашното, маслото, 1 яйце и 3 супени лъжици вода.
- Покрийте със стреч фолио и приберете готовото тесто в хладилник за час-два, за да почине.
- След като го извадите, разточете го така, че да стане малко по-голямо от формата, в която ще се пече.
- Намаслете формата, в която ще печете кишът.
- Разточеното тесто сложете в намаслената форма, оформяйки борд отстрани на тавата, висок около два-три пръста.
- Надупчете тестото с вилица или шиш, за да не се надигне при печенето и го изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 15-20 минути.
- За да приготвите плънката, нарежете предварително измитият спанак и го задушете в малко масло заедно с пресния лук.
- Загрейте сметаната смесена с яйцата и подправете със сол и пипер по свой вкус.
- Добавете и овчето сирене, разбъркайте хубаво сместа и я изсипете в изпечения блат.
- Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
- Сервирайте топло, с малко доматен сос по желание.
Салата от спанак с пресни гъби и чипс от бекон
Измийте и почистете спанака и го накъсайте в купа. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook