Печена ципура с билки
Продукти
- 1,5 връзка магданоз , пресен
- 8 клонки мащерка , прясна
- 8 клонки майоран , пресен
- 2 стръка дафинов лист
- 650 г ципура ,почистена
- 5 зърна черен пипер
- 2 зърна карамфил
- 5 листа чай , градински
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 50 мл бяло вино , сухо
- 30 г краве масло
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. зехтин
- 50 г брашно
Начин на приготвяне
- Почистваме добре рибата. Измиваме и подсушаваме.
- Намазваме рибата със зехтин от всички страни и я слагаме в широк съд.
- Нарязваме на дребно мащерката, майорана, градинския чай и магданоза. Поръсваме рибата с подправките, добавяме дафиновите листа, зърната черен пипер и карамфила.
- Покриваме съда и го оставяме за поне 1-2 часа в хладилник.
- Изваждаме рибата и я овалваме в брашно. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
- В голям тиган загряваме малко зехтин и запържваме рибата от двете страни на умерен огън, до златисто кафяв цвят.
- Поставяме рибата и останалата от пърженето мазнина в подходящ съд за печене. Добавяме виното, което трябва само да покрива дъното на съда. Разпределяме маслото на малки парченца върху рибата.
- Печем около 20-30 минути, след което изваждаме внимателно рибата и я поставяме в чиния за сервиране.
- Поръсваме с малко сос от печеното, лимонов сок и магданоз.
Чай от дафинов лист за нормализиране на кръвната захар
Поставяме дафиновите листа в подходящ съд и ги зали...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook