Продукти
-
1,5
връзка
магданоз
, пресен
-
8
клонки
мащерка
, прясна
-
8
клонки
майоран
, пресен
-
2
стръка
дафинов лист
-
650
г
ципура
,почистена
-
5
зърна
черен пипер
-
2
зърна
карамфил
-
5
листа
чай
, градински
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
50
мл
бяло вино
, сухо
-
30
г
краве масло
-
1
с.л.
лимонов сок
-
1
с.л.
зехтин
-
50
г
брашно
Начин на приготвяне
- Почистваме добре рибата. Измиваме и подсушаваме.
- Намазваме рибата със зехтин от всички страни и я слагаме в широк съд.
- Нарязваме на дребно мащерката, майорана, градинския чай и магданоза. Поръсваме рибата с подправките, добавяме дафиновите листа, зърната черен пипер и карамфила.
- Покриваме съда и го оставяме за поне 1-2 часа в хладилник.
- Изваждаме рибата и я овалваме в брашно. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.
- В голям тиган загряваме малко зехтин и запържваме рибата от двете страни на умерен огън, до златисто кафяв цвят.
- Поставяме рибата и останалата от пърженето мазнина в подходящ съд за печене. Добавяме виното, което трябва само да покрива дъното на съда. Разпределяме маслото на малки парченца върху рибата.
- Печем около 20-30 минути, след което изваждаме внимателно рибата и я поставяме в чиния за сервиране.
- Поръсваме с малко сос от печеното, лимонов сок и магданоз.