Патладжан с киноа
Продукти
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 консерва домати
- 1 ч.ч. киноа
- 6 патладжана
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. кориандър на прах
- 3 гр канела
- 1 глава лук
- 3 дафинови листа
- зехтин
- 0,5 ч.л. карамфил
- 0,5 ч.ч. вода
- 2 с.л. кедрови ядки
- 0,5 к.ч. стафиди
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания лук с подправките. Издълбаваме патладжаните с лъжица и правим лодки от тях.
2. Добавяме чесъна в тигана и нарязаната сърцевина на патладжаните и разбъркваме. Задушаваме за още 10 минути и добавяме зехтин, ако е необходимо.
3. Добавяме киноа, консервата с доматите и половин чаша вода. Задушаваме за още 5 минути като махаме капака, за да се изпари течността.
4. Към плънката добавяме кедровите ядки, стафидите, подправяме със сол, черен пипер. Пълним патладжаните и ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с малко зехтин и печем за около 15-20 мин. на умерена фурна.
Хрян с оцет
1. Почистваме корените на хряна и го настъргваме на ситно ренде.2. Добавяме оцета и солта и разбърква...
Салата пиле с киноа
1. Измиваме и подсушаваме пилешките филета. Осоляваме ги и ги начукваме ги през домакинско фолио. Мар...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook