Патладжан с киноа

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 консерва домати
  • 1 ч.ч. киноа
  • 6 патладжана
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 3 гр канела
  • 1 глава лук
  • 3 дафинови листа
  • зехтин
  • 0,5 ч.л. карамфил
  • 0,5 ч.ч. вода
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 0,5 к.ч. стафиди
  • сол
  • черен пипер

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large patladzhan s kinoa

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания лук с подправките. Издълбаваме патладжаните с лъжица и правим лодки от тях.

2. Добавяме чесъна в тигана и нарязаната сърцевина на патладжаните и разбъркваме. Задушаваме за още 10 минути и добавяме зехтин, ако е необходимо.

3. Добавяме киноа, консервата с доматите и половин чаша вода. Задушаваме за още 5 минути като махаме капака, за да се изпари течността.

4. Към плънката добавяме кедровите ядки, стафидите, подправяме със сол, черен пипер. Пълним патладжаните и ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с малко зехтин и печем за около 15-20 мин. на умерена фурна.