Лимонов сладкиш
Продукти
- 250 г брашно
- 65 г нишесте натурално
- 130 г масло меко
- 200 г захар
- 4 яйца
- 70 мл прясно мляко
- 1 лимон сок и настъргана кора
- 1 кофичка кисело мляко
- щипка сол
- 1 бакпулвер
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко, лимоновият сок и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната, и след като поизстине поръсваме с пудра захар.
- Гарнираме с пресни плодове и сладолед и сервираме.
Зелена салата с пармезан
Измиваме и почистваме салатката. Нареждаме я в подходяща чиния и я поливаме със зехтин, балсамов оцет...
Гръцка торта
Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Слагаме маслото, захарта и четирите жълтъка в купа ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook